Apr 8

Paintball, pariuri si distractie

Paintball, pariuri si distractie

Paintball-ul, considerat sport extrem de unii, este o activitate in aer liber sau pe teren inchis, unde jucatorii participa individual sau in echipe. Armele folosite in acest joc sunt pistoale cu aer comprimat, numite defapt marcatoare sau arme de paintball. Asa zisele gloante folosite sunt defapt niste proiectile sub forma de capsule gelatinoase umplute cu vopsea, iar scopul acestui joc este de a elimina adversarii prin marcarea lor cu aceste capsule colorate.

Ca sport, in sine, este practicat atat la nivel de amator, cat si la nivel avansat, de profesionist. In acest sens, se organizeaza competitii atat la nivel national, cat si la nivel international, unde se implica echipe profesioniste, echipe de amatori, se infiinteaza ligi, etc. Ca si antrenament, ca si pregatire in alte scopuri, este folosit de fortele de ordine si in armata.

 

Terenul de joc, cel standard are, ca si dimensiuni, 50x30m, dar daca vorbim despre terenul dintr-o padure, dintr-un loc neamenajat in acest sens, suprafata de desfasurare devine spatiul real si mult mai potrivit pentru jucatori, facandu-i pe acestia mai atenti, mai responsabili si mai seriosi cu privire la regulile de joc. Destul de important, cand se pregateste un teren standard, este amplasarea de plasa, ca sa protejeze privitorii, spectatorii de bilele de vopsea proiectate inafara suprafetei.

Un joc de paintball nu are o durata anume, aceasta variand de la cateva minute la zile, depinde de joc in sine, daca este scenariu sau o simpla competitie. Daca vorbim de amatori, acestia pot veni cu echipamentul propriu, dar nu depinde de ei daca sunt acceptati sa joace, ci de organizatori, pentru ca echipamentul trebuie sa fie verificat inainte. Evident, daca nu se indeplinesc conditiile de participare, jucatorul poate sa foloseasca din ceea ce i se pune la dispozitie, deci nu ar fi nicio problema in acest sens.

paintball3

Pentru ca este un sport si distractiv, dar si extrem, pentru ca participantii se pot rani din neatentie si din nerespectarea regulamentului, paintball-ul nu necesita absolut deloc autorizare pentru folosirea armelor de paintball.

Intorcandu-ne putin in timp, pusca originala cu vopsea inventata si brevetata de James Hale a fost utilizata in alte scopuri, ca cel al marcarii copacilor si vitelor si mai tarziu, dupa aceea, a fost utilizata in jocul de paintball, fiind numit la inceput Nelson. In anul 1981, primul joc s-a jucat intre 12 participanti, in mare parte fiind persoane destul de cunoscute in diverse industrii, iar scopul era ca steagul sa fie capturat. Charles Gaines, chiar unul dintre participantii despre care am vorbit putin mai sus, a inregistrat paintbalul-ul pe piata sub numele de Jocul National de Supravietuire.

Primele articole scrise despre acest sport au aparut in publicatii nationale cunoscute, una dintre ele fiind chiar revista Sports Illustrated, iar in 1994 apare primul site dedicat acestui sport, creat de Warpig. De abia in 1998 s-a organizat cea mai mare competitie de paintball pe teren acoperit, amenajat in acest sens, in Canada.

Daca vorbesc despre mine, imi place foarte mult sportul, fiind o persoana activa, dar sincer, nu am incercat sa joc paintball. Oricine poate sa parieze cu mine ca de la prima aventurare in acest sport, nu as castiga competitia chiar nici de amatori, dar cum exista un inceput in toate, la un moment dat trebuie sa ma bucur si de castig. Iar, dupa pariul pus, nu eu ies castigatoare, ci cei cu care am pariat ca nu castig, pentru ca nu stiu nici sa manuiesc o arma. Dar prima data se invata si apoi se pun cunostintele in practica, iar in teren se vede foarte bine priceperea. Oricum, daca vreti sa faceti pariuri in paintball la nivel profesionist va recomand sa mergeti la casele de pariuri online licentiate in Romania.

Sunt destul de ambitioasa si trebuie sa castig cel putin o data, daca imi propun asta. Nu spun aceste lucruri in sensul ca as vrea sa fac un hobby din acest sport, dar dupa parerea mea, este o activitate de relaxare si de inlaturare a plictiselii.

Si de ce nu sa includem si alte sporturi in rutina weekend-urilor, cand avem atatea alternative?

‚Äč

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.